Potrebné suroviny – cesto:
3 vajcia
3 PL ovsených otrúb mletých
1 PL nízkotučného mlieka
250 g nízkotučného tvarohu*
1 PL kakaa so zníženým obsahom tuku
1 lyžička prášku do pečenia
3 PL sladidla
aróma vanilková


Krém:
2 lyžičky želatíny
2 dcl nízkotučného mlieka
2 žĺtka
1 PL sladidla
1 PL maizeny
aróma pomarančová

Krém: 
Mlieko necháme zovrieť. Medzičasom v miske zmiešame ostatné suroviny. Do horúceho mlieka dodáme želatínu a dôkladne vymiešame. Mlieko so želatínou pomaly vlievame do masy zo žĺtok a miešame, až kým krém nezhustne. Potom ho necháme vychladnúť a vložíme do chladničky, aby stuhol.

Cesto:
Žĺtka oddelíme od bielok a vymiešame ich s tvarohom, sladidlom a arómou na hladkú masu. Dodáme mlieko, otruby, maizénu a prášok na pečenie a všetko spolu dôkladne vymiešame. Nakoniec dodáme sneh, ušľahaný z bielok.
Hotové cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme 30 minúť pri teplote 160°C.

Po upečení cesto vyložíme na vlhkú utierku, stiahneme z neho papier a aj s utierkou ihneď stočíme. Počkáme, kým cesto vychladne a rozvinieme ho. Potom ho potrieme krémom a opatrne opäť zvinieme. Hotovú roládu vložíme na pár hodín do chladničky.
Pred podávaním posypeme kakaom, prípadne sladidlom v prášku.

*Použijeme nízkotučný jemný tvaroh, predávaný v 250 g kocke.

Vhodné od 1. fázy Dukanovej diéty.