Potrebné suroviny:
2 – 3 kuracie stehná
2 vajcia
1/2 čerstvého droždia
2 PL mletých ovsených otrúb
soľ, rasca, mletá červená paprika
sušený cesnak


Guláš:
Kuracie stehná zbavené kože a kostí pokrájame na kocky a na sucho opečieme. Potom osolíme, pridáme rascu, červenú papriku a sušený cesnak a ešte trošku opečieme. Nakoniec guláš podlejeme cca 1 litrom vody, osolíme a dusíme okolo 10 minút. Kým sa mäso dusí, môžeme si pripraviť knedľu.

Knedľa:
Bielka so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh. V pohári rozmiešame žĺtka, droždie a otruby. Zmes opatrne zmiešame so snehom.
Cesto potom vlejeme do silikónových formičiek na muffiny. Formičky plníme o trochu viac ako do polovice, malo by ich vyjsť šesť.

Otvoríme hrniec s gulášom a vložíme parák na ktorý uložíme formičky. Hrniec potom opäť zakryjeme a dusíme ešte cca 15 minút. Hotový guláš môžeme zahustiť kukuričným škrobom.

Vhodné od 1. fázy Dukanovej diéty.