Potrebné suroviny – cesto:
4 vajcia
3 PL ovsených otrúb mletých
2 PL pšeničných otrúb
1 PL mazeiny, 1 PL prášku na pečenie
4 PL sladidla (Xylitol)
1 – 2 kvapky karamelovej arómy

Potrebné suroviny – plnka:
340 g kondenzovaného mlieka (4% tuku)
3 PL sladidla (Xylitol)
3 – 4 kvapky karamelovej arómy
1 vanilkový puding
350 ml nízkotučného mlieka
125 g nizkotučného tvarohu
13 tabletiek sladidla (Huxol)

Cesto:
Žĺtka z troch vajec oddelíme od bielok. Bielka vyšľaháme na sneh. Do žĺtok pridáme otruby, mazeinu, 4 PL sladidla, prášok na pečenie, 1 celé vajce, karamelovú (alebo orechovú) arómu a šľaháme 3 minúty na najväčších obrátkach. Nakoniec pridáme sneh a jemne vymiešame.

Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme 15 minút pri teplote 180°. Po vychladnutí prekrojíme na 4 rovnaké časti. (Tentokrát, neviem prečo, cesto zostalo dosť vysoké a nadýchané, možno by stačilo z 3 vajec)

Plnka: Kondenzované mlieko so sladidlom varíme pri občasnom miešaní 1 hodinu, až kým nezíska karamelovú farbu. Ku koncu pridáme karamelovú arómu (nemusí byť, samo o sebe to chutí karamelovo). Potom si uvaríme puding a po vychladnutí ešte vyšľaháme s 125g nízkotučného tvarohu.

Takto pripravenú plnku natrieme na pláty, na vrchný iba jemnú vrstvu a posypeme nízkotučným kakaom. Dáme do chladničky stuhnúť.

Pre obsah tolerovaných potravín odporúčame konzumovať až od 2. fázy Dukanovej diéty.