Potrebné suroviny – cesto:
4 vajcia
3 PL ovsených otrúb mletých
2 PL pšeničných otrúb
1 PL nízkotučného kakaa
1 PL prášku na pečenie
1 PL mazeiny, 4 PL sladidla


Puding:
vanilkový puding
700 ml nízkotučného mlieka
4 PL nízkotučného tvarohu
3 PL želatíny (alebo Agar-agar)
2 PL sladidla

3 žĺtka oddelíme od bielok. Bielka vyšľaháme na sneh. Do žĺtok pridáme otruby, mazeinu, 4 PL sladidla, kakao, prášok na pečenie a 1 celé vajce a šľaháme 3 minúty na najväčších obrátkach. Nakoniec pridáme sneh a jemne vymiešame.
Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme 15 minút pri teplote 180°. Po vychladnutí prekrojíme na 2 rovnaké časti.

Puding s 2 PL sladidla uvaríme v 600 ml mlieka. Po vychladnutí pridáme tvaroh a želatínu rozpustenú v 100 ml teplého mlieka, všetko spolu vyšľaháme a odložíme na chladné miesto, až kým to nezačne tuhnúť.
Jemne stuhnutú masu naložíme na jednu polovicu cesta a prikryjeme druhou polovicou. Hotový koláč vložíme na pár hodín do chladničky.

Pri pečení bolo použité sladidlo Xylitol.

Vhodné od 1. fázy Dukanovej diéty.