Potrebné suroviny:
CESTO:
5 vajec
2 PL nízkotučného kakaa
1 ČL prášku do pečiva
sladidlo podľa chuti


PLNKA:
600 ml nízkotučného mlieka
1 pudingový prášok vanilkový (Belbake)
1 pudingový prášok čokoládový (Belbake)
250 g nízkotučného mäkkého tvarohu
sladidlo podľa chuti

Bielka oddelíme od žĺtok a so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtka šľaháme so sladidlom na penu, pridáme kakao a prášok do pečiva. Nakoniec jemne primiešame sneh.
Cesto vylejeme na plytký plech vyložený papierom na pečenie a rozotrieme na celý plech. Pečieme cca 10-15 minút pri 170 st. Hneď po upečení cesto vyberieme na čistú látkovú utierku papierom hore a papier pomaly odstránime. Potom horúce cesto opatrne zrolujeme do rolky (začíname rolovať dlhšiu stranu), zabalíme rolku do utierky a necháme vychladnúť.

Z 300 ml mlieka a sladidla si uvaríme vanilkový puding a z ďalších 300 ml čokoládový. Necháme ich vychladnúť. Potom do každého pudingu zašľaháme polovicu tvarohu. Rolku opatrne rozbalíme, natrieme najprv vanilkovým krémom, potom čokoládovým, z ktorého si asi 2-3 lyžice necháme. Ním potrieme povrch rolky, jemne poprášime kakaom a na jednu hodinu vložíme do chladničky.

Pre vysoký obsah tolerovaných potravín je závin povolený až od 2. fázy Dukanovej diéty a treba si ho rozdeliť na niekoľko dní (alebo medzi viac osôb). Recept má veľmi dobrý ohlas aj medzi osobami ktoré Dukanovu diétu nedržia.